Nodig voor een cakevorm:
140 gr amandelmeel
30 gr boekweitmeel
30 gr kastanjemeel
30 gr kokosmeel
2 eetl physilliumvezels
3 gr koekkruiden
1 gr vanillepoeder
mespuntje zout
10 gr wijnsteenbakpoeder
5 eieren
30 ml gesmolten kokosolie
fijngehakte noten, kleingesneden dadels en/of vijgen, rozijnen naar smaak
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet de cakevorm in.
In een kom het meel, de vezels, de koekkruiden, het vanillepoeder, het zout en de wijnsteenbakpoeder met elkaar vermengen. Het noten- dadel e.d mengsel erdoor doen. De eieren loskloppen en door het meelmengsel mixen. Het deeg in de vorm doen en in de oven 25-30 minuten gaar laten worden. Als een satéprikker er droog uitkomt, wanneer je deze in de cake steekt, is de kruidkoek gaar.