banaan-appelbrood

Nodig voor 1 cakevorm :
210 gr meel bv 75 gr kokos, 50 gr boekweit, 40 gr kastagne, 40 gr amandel
2 tl wijnsteenbakpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl kaneel
2 rijpe bananen, geprakt en besprenkeld met een beetje limoensap
25 gr gesmolten kokosvet of ghee
2 appel, geschild en in blokjes gesneden
2 eieren
60 gr kokossiroop (of ahorn)

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de cakevorm met bakpapier. Meng het meel met het zout, wijnsteenbakpoeder en kaneel en roer door elkaar. Haal de ergste droge klonten eruit. In een andere kom de geprakte banaan met de eieren, het kokosvet en de siroop loskloppen. Voeg de appel als laatste toe. Schenk dit mengsel bij het meel en roer goed door. Mocht het beslag niet vochtig genoeg zijn, dan kun je wat water of (rijste/amandel)melk toevoegen. Wanneer je kokosbloesemsuiker gebruikt, dan dien je 40-60 ml vocht toe te voegen. Schep het beslag in de vorm en bak het in 40 minuten gaar. Laat het brood minimaal 10 minuten in de vorm rusten, voordat je het eruit pakt.