Nodig voor 2 personen:
250 gr kipfilet (bio), in stukjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, in dunne schijfjes gesneden
1 dl ketjap (Yakso)
2 eetl tahin
heet water
1 theel sambal (Yakso)
1 eetl kokosolie
Bereiding:
Neem een kom en doe daarin de sambal, ketjap, ui en knoflook. Voeg dan de gesneden kipfilet toe en roer alles door elkaar. Laat de kip zeker een uur marineren. Eventueel breng je dit op smaak met wat peper en zout (dit kan ook later).
Verwarm de kokosolie en doe daarin de kip met alle marinade.
Braad het vlees totdat het gaar is, doe heet water erbij (bijvoorbeeld 1 dl) en voeg de tahin toe. Zorg dat de tahin goed oplost. Je kunt wat meer tahin toevoegen als je de saus wat dikker wilt, je kunt meer water toevoegen als je de saus dunner wilt.
Lekker bij een mengsel van gestoomde groenten.