Nodig:
2 dl amandelmelk of rijstemelk (zonder toegevoegde suikers)
ongeveer 1 kopje gemengde vlokken zoals rijstvlokken, quinoavlokken, havermout (hoeveelheid naar eigen smaak, dat ligt eraan hoe dik je het wil hebben. Je kunt altijd nog wat toevoegen)
6-10 dadels, in kleine stukjes gesneden
mespunt kardemom
mespunt vanillepoeder (of half doorgesneden vanillestokje)
Zet de melk op het vuur en breng aan de kook. Voeg de ingrediënten toe en laat minimaal 15 minuten zachtjes garen. Roer op tijd door, anders brandt het aan. Voeg eventueel wat meer melk toe als je de massa te dik vindt, of meer vlokken als je de massa te dun/waterig vindt.
In plaats van dadels kun je een handvol rozijnen toevoegen.
Mocht je andere smaken willen, dan kun je de kardemom weglaten en koekkruiden of kaneel toevoegen.
Ook kun je een appel of een banaan in kleine stukjes mee laten garen.
Garneer je bord bijvoorbeeld met rood fruit, appel of banaan.