Nodig: (6 stuks)
6 grote champignons
1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijn geperst
100 gr spekblokjes
wat olijfolie of gesmolten kokosvet om er over heen te gieten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 °C. De champignons met een scherp mesje uithollen, zodat de vulling daarin past.
Het eruit gehaalde champignonmengsel fijn snijden. De spekblokjes iets uitbakken. Als ze voldoende uitgebakken zijn ze uit het bakvet halen en in dit vet de ui met paprika, champignonmengsel en knoflook zachtjes smoren. Als laatste de spekblokjes weer toevoegen. Eventueel kruiden, zout en/of peper naar smaak toevoegen.
Vul de uitgeholde champignons met dit mengsel en zet ze in een rechthoekige ingevette ovenschaal. Bedruppel de gevulde champignons met wat olijfolie of kokosvet. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de champignons in zo’n 20-25 minuten gaar worden.