Wortelsoep

Nodig: 4 personen
600 gr winterwortels, geschrapt en in stukken gesneden
1 grote ui (ongeveer 150 gr), gesnipperd
1 teen knoflook (naar wens), fijn gesneden
5 el kokosmelk
stukje gember, geschild of wat gemberpoeder (naar wens)
150 gr bataat, geschild en in stukken
peper en zout naar wens
1 liter water of bouillon
1 el kokosolie

Doe de ui in een pan en laat even aanbraden op laag vuur. Voeg de kokosolie en de fijn gesnipperde knoflook toe en bak nog 2 min door. Voeg wat water /bouillon bij dit mengsel. In een andere pan doe je de overige ingrediënten en breng dit aan de kook. Als het uimengsel aangebakken is, voeg je dit toe aan het wortelmengsel en laat alles 30 min doorkoken (of zo lang totdat alles gaar is. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.

Eventueel kun je spekjes uitbakken of gehakt rul bakken en toevoegen.